Lite om de gångna året som blev för de flesta av oss inte riktigt vad vi hade tänkt...

I början av 2020 investerade vi i en ny mjukvara från Fuji för vår digitalröntgen. Med denna kunde vi ytterligare förfina och öka prestandan av våra röntgenbilder. Numera finns det inte många områden i kroppen även på stor häst som inte kan röntgas. Möjligheten med digitalröntgen att komma åt allt djupare strukturer i tex ryggen och bäckenet som höftlederna, minskar behovet av andra diagnostiska undersökningar mera dyra och svårtillgängliga som scintigrafi eller CT. Framförallt kombinationen av moderna och avancerade digitalröntgensystem och ultraljud har förbättrat väsentligt diagnostiken av problemen i tex facettlederna (de djupa lederna mellan hals och ryggkotskropparna) men även leder som bakknä, bogar m.m.

Gällande aktiviteter riktade mor djurägarna var det glädjande att kunna organisera tillsammans med Dalarnas Ridsportsförbundet föreläsningen om ”hästens inlärningsmönster och hur förbättra kommunikationen mellan djurägaren och hästen” med Angelo Teletin, känd ridinstruktör och assisterande professor på Delawere Valley University i USA. Föreläsningen och inte minst de praktiska demonstrationer blev väldigt uppskattade av de många deltagarna som tog sig till Romme, måndagen den 9/3. Extra roligt att kunna organisera sådant evenemang och dra duktiga internationella föreläsare till Dalarna.

Tanken var att vi skulle sedan ha erbjudit ytterligare ett tillfälle för hästägarna att få träffa Angelo under hösten. Tyvärr satt pandemin med Covid19 käppar i hjulet för denna och andra liknande aktiviteter som vi hade programmerat.

När det gäller klinikens personalen var en viktig nyhet anställningen av leg vet Elina Rodionovskaya från och med april månad. Elina förutom veterinär både tränar och kör sina egna travhästar i lopp. Hennes kunskaper som kusk och tränare är utan tvekan en stor resurs för oss alla på kliniken och inte minst för våra kunder. 

Vi blickar fram mot ett 2021 där förhoppningsvis situationen med pandemin kan så småningom normaliseras och önskar alla våra gamla och nya kunder välkommen!